3M 39073 súprava na leštenie (renováciu) svetlometov (svetiel)

3M 39073 súprava na obnovenie a leštenie svetlometov obnovuje jas matných svetlometov a výrazne zlepšuje ich vzhľad. Vďaka tejto súprave efektívne odstránite zahmlenie, zájdenie, zažltnutie a zamatnenie z plôch svetlometov a svetiel. Súprava obsahuje brúsne kotúče, leštiacu pastu, leštiaci kotúč a maskovacie pásky. Získajte svetlomety, ktoré vyzerajú znovu ako nové a zvýšte viditeľnosť Vášho auta!

Dostupnosť Na sklade
Kód: DV-5721-0110-8
59,90 € / ks 49,92 € bez DPH
3M 39073 súprava na leštenie (renováciu) svetlometov (svetiel)

Kvalita a vlastnosti 3M 39073 súprava na leštenie (renováciu) svetiel (svetlometov)

  • 3M 39073 súprava na leštenie (renováciu) svetlometov efektívne obnovuje jas a priehľadnosť svetlometov, ktoré sú zažltnuté, zahmlené alebo zájdené.
  • Je vhodná na svetlomety, zadné svetlá, hmlové svetlá a smerovky.
  • Obnovením priehľadnosti a jasu svetlometu zlepšíte jeho výkon a zlepšíte vzhľad vozidla i jeho bezpečnosť na cestách.
  • Svetlomety majú na vonkajšom povrchu buď tvrdú povrchovú vrstvu alebo nanesený povlak odolný voči UV žiareniu. Akonáhle je svetlomet poškodený slnkom alebo UV žiarením, zažltne alebo sa zahmlí. Aby sa obnovila priehľadnosť svetlometu, je potrebné zažltnutie alebo zahmlenie odstrániť.
  • Úsilie potrebné na renováciu svetlometov sa výrazne líšia podľa výrobcu vozidla, roku výroby,
    modelu auta a dizajnu svetlometov. Veľké alebo veľmi poškodené/zájdené svetlomety môžu vyžadovať viac ako jeden proces leštenia.
  • Ak majú svetlomety 3 až 5 rokov a nie sú zažltnuté ani zájdené, nepokračujte v leštení svetlometu pomocou 3M 39073 súprava na leštenie (renováciu) svetiel (svetlometov).
  • 3M 39073 súprava na leštenie (renováciu) svetiel (svetlometov) neodstráni vlhkosť, poškodenie alebo kazy vo vnútri svetlometu.

Obsah balenia 3M 39073 súprava na leštenie (renováciu) svetiel (svetlometov)

  • 1 ks podložný tanier pod brúsne a leštiace kotúče
  • 1 ks 3M mäkká medzipodložka pod brúsne kotúče
  • 6 ks 3M brúsne kotúče
  • 4 ks 3M jemné brúsne kotúče
  • 1 ks 3M Trizact P3000 brúsny kotúč
  • 1 ks 3M Headlight Lens Polish leštiaca pasta na svetlomety (30 ml)
  • 1 ks oranžový leštiaci kotúč

PRACOVNÝ POSTUP pre 3M 39073 súprava na leštenie (renováciu) svetiel (svetlometov)

Príprava podkladu

  1. Svetlomety očistite mydlovou vodou.
  2. Zakryte okolité plochy svetlometu pomocou maskovacej pásky 3M. Pre lepšiu ochranu odporúčame použiť dve vrstvy maskovacej pásky. Pokiaľ okolité plochy nie sú zakryté, dôjde k ich poškodeniu.
  3. Namontujte úchytný tanier pre brúsne kotúče do vŕtačky s otáčkami 1 200 - 1 600 ot / min. Riaďte sa pokynmi výrobcu vŕtačky, aby ste správne zaistili úchytný tanier pre brúsne kotúče do vŕtačky. Uistite sa, že je pri inštalácii úchytného taniera vŕtačka odpojená od napájania. Vŕtačky s nízkymi otáčkami nie sú na túto prácu vhodné.
  4. V prípade, ak leštíte zadné svetlá, začnite krokom 10.

Aplikácia

  1. Pripevnite brúsny kotúč P500 pomocou suchého zipsu na úchytný tanier. Za použitia stredného až slabého tlaku začnite brúsiť, aby ste odstránili zažltnutie a povrchové kazy zo svetlometu. Najefektívnejšie sú pomalé a plynulé ťahy tam a späť. Ak je brúsny kotúč zanesený alebo už nebrúsi efektívne, vymeňte ho za nový brúsny kotúč P500.
  2. Utrite svetlomet a skontrolujte, či ste úplne odstránili všetky zažltnutia a kazy. Ak sú zažltnutie alebo zájdenosť stále viditeľné, pokračujte v brúsení brúsnym kotúčom P500 až do ich úplného odstránenia.
  3. Dajte dole brúsny kotúč P500. Pripevnite a vycentrujte brúsny kotúč P800 na podložku. Brúsny kotúč P800 je biely brúsny disk s fialovou potlačou na zadnej strane.
  4. Použitím stredného až ľahkého tlaku začnite brúsiť, aby ste zjemnili stopy po brúsení z P500 na P800. Ak je brúsny kotúč zanesený alebo už efektívne nebrúsi, vymeňte ho za nový brúsny kotúč P800. Urobte niekoľko prechodov cez celý svetlomet, aby ste sa uistili, že stopy po brúsení brúsneho papiera P500 z predchádzajúceho kroku boli zjemnené na stopy po brúsení P800.
  5. Otrite svetlomet a všimnite si, že škrabance sú jemnejšie. Ak sú stále viditeľné hrubé škrabance, pokračujte v brúsení tejto oblasti brúsnym kotúčom P800, až kým hrubé škrabance nezmiznú.
  6. Dajte dole disk P800. Pripevnite a vycentrujte penový brúsny kotúč 3M P3000 Trizact. 3M P3000 Trizact je tenký zelený/sivý penový brúsny kotúč.
  7. Navlhčite penový brúsny kotúč 3M P3000 Trizact a povrch svetlometu pomocou dostatočného množstva a rozprašovača. Penový brúsny kotúč je možné použiť na plocho priamo na svetlomet. Pomocou stredného až ľahkého tlaku začnite brúsiť, aby ste zjemnili stopy po brúsení brúsnym kotúčom P800 až na úroveň P3000. Pomocou rozprašovača nastriekajte vodnú hmlu na brúsený povrch, pokiaľ dochádza k jeho osychaniu.
  8. Na mnohých svetlometoch sa vytvorí biely povlak, ktorý indikuje, že postupne odstraňujete stopy po brúsení. Pokračujte 4 - 6 prechodmi cez svetlomet od momentu, keď sa začal tvoriť biely povlak na povrchu svetlometu. Ak sa na svetlomete nevytvorí biely povlak, urobte na svetlomete 10 až 12 prechodov.
  • Extra brúsenie v tomto kroku uľahčí prácu v ďalšom kroku a zlepší konečnú priehľadnosť svetlometov.
  • Aby ste predĺžili životnosť diskov, vyhnite sa ostrým okrajom a výstupkom na svetlomete, pretože tento jeden brúsny kotúč budete potrebovať i na leštenie ďalších svetlometov.

     13. Utrite svetlomet. Všimnite si, že stopy po brúsení sú oveľa jemnejšie a svetlomet je priehľadnejší. Ak sú viditeľné hrubé škrabance, rozprášte na plochu  vodnú hmlu a pokračujte v brúsení brúsnym kotúčom P3000.

     14. Dajte dole penový brúsny kotúč P3000. Pripevnite a vycentrujte oranžový leštiaci kotúč.

     15. Na oranžový leštiaci kotúč naneste malé množstvo 3M Headlight Lens Polish leštiaca pasta na svetlomety. Pred zapnutím vŕtačky rovnomerne rozotrite leštiacu pastu pomocou leštiaceho kotúča po celom povrchu svetlometu, čím sa zníži rozstrek leštiacej pasty. Nanesenie príliš veľkého množstva 3M Headlight Lens Polish pasty na leštenie svetlometov povedie k rozstreknutiu pasty mimo svetlomet. Udržiavajte leštiaci kotúč navlhčený po celú dobu leštenia.

     16. Pridržiavajte leštiaci kotúč naplocho na svetlomete leštite svetlomet, až kým nezmizne zahmlenie a zreteľne sa nezlepší jeho priehľadnosť. Ak potrebujete zvýšiť priehľadnosť svetlometu ešte viac, naneste trocha 3M Headlights Lens Polish leštiaca pasta na svetlomety a pokračujte v leštení. Ak sú na svetlomete stále viditeľné škrabance, kroky 10 – 16 zopakujte.

 Ďalšie kroky

      17. Odstráňte maskovaciu pásku a utrite svetlomet čistou utierkou 3M z mikrovlákna (PN 39016). Zvyšky po brúsení a leštení na okolitých plochách umyte mydlom na umývanie auta a mäkkou, čistou handričkou.

Ak chcete zachovať priehľadnosť svetlometov po dlhú dobu, pravidelne aplikujte výrobky 3M Plastic Cleaner čistič plastov a 3M Plastic Polish leštidlo na plastové povrchy.

      18. Pre zvýšenie odolnosti a trvanlivosti leštenia odporúčame po vyschnutí svetlomet prelakovať 1 – 2 vrstvami dvojzložkového bezfarebného laku, napr. ColorMatic dvojzložkový sprej bezfarebný lak.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Spoločnosť 3M je jedným z najväčších svetových priemyselných výrobcov so sídlom v USA. Jeho divízia výrobkov pre automobilový priemysel je významným dodávateľom automobilových výrobcov, autoservisov i siete nezávislých distribútorov.

Je lídrom v inováciach a ponúka vysokokvalitné výrobky pre brúsenie, leštenie, maskovanie, striekanie či tmelenie. Spoločnosť 3M zároveň vyvíja a dodáva vysoko spoľahlivé prostriedky na ochranu zdravia a bezpečnosť pri lakovaní, ako sú striekacie masky a polomasky, respirátory, kombinézy či okuliare.

Podobné produkty

TROTON BRAYT leštiaca sada na svetlomety
17,50 €

BRAYT sada na leštenie svetlometov je vynikajúca na obnovu zájdených svetlometov a regeneráciu ich...

300006686